Als je een idee wilt realiseren, kun ik je helpen bij het aanvragen van subsidies om je idee te financieren. Er zijn verschillende soorten subsidies voor verschillende gebieden. Wel mag je vaak nog niet bezig zijn het uitvoeren van je idee.

Allereerst is het belangrijk om goed voor ogen te hebben wat je wilt doen. Hoe meer details je kunt invullen, hoe groter de kans dat er een geschikt fonds voor te vinden is.

De volgende stap is het schrijven van de subsidieaanvraag. Nu ga je volgens een vastomlijnd stramien de uitvoering van je idee op papier zetten. Dit schrijf je naar de eisen van het fonds toe. Daarnaast wil je hen ervan overtuigen dat jouw idee uitstekend bij hen past en dat jij de uitgelezen partij bent om dit geweldige idee uit te voeren.

Krijg je de subsidie, dan is het tijd voor een klein feestje. Maar je bent er nog niet. Fondsen willen ook weten hoe met je hun geld bent omgegaan en wat er uiteindelijk van je idee is geworden. Je rondt het subsidietraject af met een rapport dat aansluit op je aanvraag en waarin je je keuzes verantwoordt.

Koffie telefoon tablet afspraak maken

Hoe kan ik je helpen?

Ik kan je bij elke stap van dit traject helpen. Samen kunnen we in het voortraject je idee structureren en de details invullen. Ik kan meeschrijven aan de aanvraag, bijvoorbeeld om juist die belangrijke details goed naar voren te halen. Bij de afronding kijk en schrijf ik ook mee, als je dat wilt. Vooral als je vaker bij een fonds wilt aankloppen, is het belangrijk om een betrouwbare indruk achter te laten.

Ik was jarenlang bestuurslid van een literaire en kunststichting. Voor hen heb ik zowel bij landelijke fondsen (zoals het Prins Bernhardfonds) als lokale fondsen (zoals de gemeente) projectsubsidies aangevraagd. We hebben meer dan 90% van de aangevraagde gelden gekregen.

Ook heb ik individuele kunstenaars geholpen met subsidieaanvragen. Dat varieerde van adviezen over beschikbare fondsen voor hun ideeën tot meedenken met hun projecten en meekijken met de aanvraag.

En ik heb een onderwijsproject geholpen, waarvoor ik gevraagd was om mee te schrijven aan de subsidieaanvragen. In vijf jaar tijd is dit project uitgegroeid tot een volwaardig, professioneel platform dat nu op scholen en in bibliotheken wordt gebruikt.

Wat anderen over mij zeggen

"Joris heeft ons geholpen bij het schrijven van een (succesvolle) subsidieaanvraag. Hij heeft door middel van zijn feedback op onze ideeën en zeer vakkundige tekstredactie de essentie van ons verhaal op een heldere en overtuigende manier naar voren weten te brengen. Het was een meer dan prettige samenwerking die we in de toekomst hopen voort te zetten!"

- Jeroen Storm, Digital products for education

Neem contact met mij op

Kan ik je ergens mee helpen? Neem dan via deze pagina contact met mij op.