Koffiebeker met notitieboek pen en laptop

Wanneer je je tekst wilt verbeteren, kan ik je daarbij helpen. Ik heb veel ervaring met het corrigeren en herschrijven van teksten. Dit waren zowel vertalingen als teksten die in het Nederlands zijn geschreven. Op dit moment besteed ik ongeveer de helft van mijn tijd aan het corrigeren en redigeren.

Taal is van iedereen. Elke dag gebruiken we taal. Toch is geschreven taal anders dan gesproken taal. En voor een boek gelden weer andere regels dan voor een blogartikel dat vaak maar vluchtig wordt bekeken. Hoe zorg je dan dat de boodschap blijft hangen?

Tekstredactie past zich aan de tekst aan. Niet iedereen heeft dezelfde soort tekstredactie nodig. Soms hoeven alleen nog wat spel- en typefoutjes eruit gehaald te worden. Maar soms ook is de structuur nog niet helder genoeg. In dat geval loont het om met de schrijver te kijken hoe we alle ideeën zo goed mogelijk voor het voetlicht kunnen brengen.

Tekstredactie van zakelijke teksten

Ik heb allerlei verschillende teksten geredigeerd. Zoals rapporten, verslagen en zakelijke nieuwsbrieven, maar ook blogartikelen, e-boeken en boeken. Daarnaast heb ik meerdere subsidieaanvragen geredigeerd. Want ook daarvoor is het belangrijk om een foutloze én overtuigende tekst te hebben.

Uitgeven van boeken

Ik ben bureauredacteur bij een internationale academische uitgeverij geweest. Daardoor weet ik hoe het uitgeefproces in elkaar steekt.

Neem contact met mij op

Kan ik je ergens mee helpen? Neem dan via deze pagina contact met mij op.